Ristorante alla Borsa

Ristorante alla Borsa
"il nodo d'amore"

lunedì 8 agosto 2011

Tortellini ‘NODO D'AMORE' met salieboter | Italie met Dolcevia


Tortellini di Valeggio sul Mincio del Ristorante Alla Borsa



Type gerecht:
  • Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
  • 40 minuten tot 1 uur
Ingrediënten
  • 1 portie uitgerold pastadeeg 
  • 150 gram gehakt rundstoofvlees
  • 50 gram gehakt varkensvlees
  • 50 gram gehakt kalfsvlees
  • 25 gram gehakte kippenlever
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • boter
  • salie
  • nootsmuskaat en zout
Het traditionele (geheime) recept van tortellini 'nodo d'amore (liefdesknoop) uit het middeleeuwse dorp Valeggio sul Mincio zoals het in het restaurant Alla Borsa wordt klaargemaakt met gesmolten boter en salieblaadjes.

Smelt een klont boter in een pan en doe hier het gehakte vlees bij, kook op een niet te hoog vuur. Voeg tijdens het koken een losgeklopt ei toe, de Parmezaanse kaas, een snufje nootmuskaat en het zout naar smaak.
Snij vierkantjes van 3 x 3 cm van het deeg en doe op elk een theelepel vlees. Sluit de tortellini op de karakteristieke manier
Laat de tortellini een tijdje drogen en kook ze daarna in kokende boullion gaar, (2 minuten).
Smelt intussen wat boter en doe hier wat gesnipperde salieblaadjes bij. Dien de tortellini op met de salieboter en naar smaak nog wat Parmezaanse kaas.

Nessun commento:

Posta un commento